De vraag naar Bitcoin in China blijft hoog, ondanks het succes van Yuan.

  • Bitcoin vraag is hoog in China ondanks de sterke yuan’s recordbrekende laatste kwartaal
  • Chinees kapitaal verplaatst zich naar de Bitcoin-markt
  • Na de schijnbare kapitaalvlucht uit het land komt het terug

De vraag naar Bitcoin is groot, ondanks de stijgende Yuan. Het is verrassend dat cryptocentrische handelaren de Bitcoin ook nu nog willen vasthouden als de yuan ook stijgt. De zwakkere yuan is gunstiger voor cryptocurrency handelaren en verhoogt hun blootstelling in crypto. Het veranderde sentiment van de handelaren werd duidelijk in de week die achter ons ligt.

Offshore en onshore yuan groeit

De offshore yuan is afgelopen vrijdag met meer dan 1% gestegen, van niveaus boven de 6,83 naar maar liefst 6,74 voor één Amerikaanse dollar. De Yuan heeft sinds mei vorig jaar niet meer zo’n sterke vergelijking met de dollar bereikt.

Hetzelfde gebeurde met de onshore yuan, die in dezelfde week ook met meer dan één procent steeg. Volgens historische gegevens is zowel de offshore als de onshore yuan de afgelopen vier maanden met meer dan vijf procent gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Ook de Bitcoin ten opzichte van beide yuan’s liet een stijgende trend zien. Het is in de afgelopen week met zes procent gestegen en is in de twee weken daarvoor nog steeds sterk gegroeid. De omrekeningskoers bedroeg CN¥73.958 op vrijdag 18 september.

Het Chinese kapitaal verplaatst zich naar de Bitcoin-markt

De Chinese economie herstelt zich na de uitbraak van Covid-19, maar net als de economie van China neemt ook de waarde van Yuan toe – wat volgens sommige analisten te wijten is aan de verzwakking van de Amerikaanse dollar. Aan de andere kant is de Chinese hoofdstad, ondanks het succes van de Yuan, op de Bitcoin-markt terechtgekomen.

Het Chinese kapitaal raakt steeds meer betrokken bij de Bitcoin-markt nu Chinese handelaren deelnemen aan de crypto-markt, nu meer dan ooit. Paxful meldt dat lokale handelaren BTC verkopen voor een prijs van $20.000, wat bijna twee keer zo hoog is als op andere beurzen.

In augustus van dit jaar hadden de Chinese handelaars 50 miljard dollar aan stabiele munten uit China verplaatst om de strenge regels van Peking, die de uitstroom van kapitaal beperken, te omzeilen. Deze terugkeer van kapitaal op de Chinese crypto-markten suggereert dat de eerdere vlucht de richting heeft omgekeerd.

Related Post