Fabrikant van mijnbouwinstallaties Kanaän kondigt vernauwing van het nettoverlies in de resultaten van Q2 aan

Een sterk verbeterde brutomarge op de verkoop droeg bij aan een vermindering van het nettoverlies van meer dan 90% ten opzichte van de cijfers van een jaar geleden.

Bitcoin System mijnbouwinstallatiefabrikant Kanaän op 31 augustus gaf zijn niet-gecontroleerde financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2020 vrij.

Terwijl de brutowinst zowel jaar op jaar als kwartaal op kwartaal steeg, boekte het bedrijf nog steeds een nettoverlies, zij het dat dit in de afgelopen twaalf maanden aanzienlijk is afgenomen.

De hoeveelheid rekenkracht die in zijn toepassingsspecifieke geïntegreerde schakeling (ASIC) hardware werd verkocht, bedroeg 2,6 miljoen THash/s. Dit betekent een stijging van bijna 200% ten opzichte van Q1 cijfers van 0,9 miljoen THash/s, maar is een daling van 18,2% ten opzichte van cijfers van het voorgaande jaar.

De vergoedingen waren ook 160% hoger dan vorig kwartaal, maar lager dan een kwart van vorig jaar, bij RMB 178,1 miljoen ($25,2 miljoen).

De brutowinst van RMB 43,3 miljoen ($6,1 miljoen) was echter meer dan 300% op jaarbasis, en meer dan 1.700% op cijfers van Q1.

Dit ging gepaard met een aanzienlijke stijging van de brutomarge voor het kwartaal tot bijna 25%. Ter vergelijking: de brutomarge bedroeg 3,5% in het vorige kwartaal en 4,5% in het tweede kwartaal van 2019.

Het resultaat hiervan was een gerapporteerd nettoverlies van RMB16,8 miljoen ($2,4 miljoen). Dit was minder dan de helft van het nettoverlies dat in het vorige kwartaal werd geboekt en meer dan 90% minder dan de RMB 263,1 miljoen die in hetzelfde kwartaal van vorig jaar werd gerapporteerd.

Canaan was de eerste fabrikant van mijnbouwwerktuigen die met succes een IPO hield, in november 2019, hoewel het minder dan 25% van de verwachte 400 miljoen dollar ophaalde. De koers van het aandeel is sindsdien zo’n 75% gedaald, waarbij de waarde van vandaag slechts $2,19 van de oorspronkelijke verkoopprijs van $9 bedraagt.

Related Post